Българският средновековен костюм оживява


Българското средновековие на живо Проектът "Български средновековен костюм" стартира през 2005 година като част от работата на клуб за исторически възстановки. И днес ние продължаваме да сме тясно свързани и да подпомагаме реконструкторското движение в България. Значителна част от нашата работа е не само да изследваме, но и да показваме в директен контакт с нашите читатели и любителите на историята това, което сме успели да направим. Затова се стремим да онагледяваме проучването си с истински реконструкции на средновековни костюми, които могат да се видят, пипнат и носят в ежедневието.
Целия процес се документира с фотосесии, изложби и лекции. Винаги, където и да отидем, проектът "Български средновековен костюм" се посреща с въодушевление и интерес от посетителите, които споделят, че са заинтригувани и информацията е нова и интересна за тях.
През изминалите години нашият проект "на живо" се случваше в най-различни формати и в различни краища на България, планираме да се случва и за в бъдеще.
Ако искате да ни видите и да ни чуете във вашия град или по време на вашето събитие пишете ми на


А ето и основните типове презентации, които сме правили до сега (Кликнете на всяка от картинките по-долу, за да се озовете в съответния раздел):


Изложба на закрито Пътуваща изложба Лекции, беседи, живи уроци Експериментална археология Фотосесии
Google+